готови системи
галерия
контакти
СИСТЕМИ ЗА ЗАТОПЛЯНЕ НА ВОДА ОТ СЛЪНЧЕВАТА ЕНЕРГИЯ
за нас
технология

База: Варна, к.к. Чайка, Ален Мак 1022       Офис: Варна, ул. Братя Шкорпил 31А, ет.1    0888 592140 Радослав Стоянов     0895 678722 Ивайло Гьозов
Вакуумните тръби са абсорбера на соларните водни отоплители. Слънчевата енергия се абсорбира и трансформира в топлинна енергия за подгряване на водата. Всяка вакумна тръба се състои от стъклена тръба изработена от изключително здраво боросиликатно стъкло.
    Стъклената боросиликатна тръба е прозрачна и позволява на лъчите да преминават през нея с минимални загуби от рефлекция. Върху вътрешна медна тръба е нанесено специално покритие, което абсорбира слънчевата радиация с минимални загуби от рефлекция.
    Медната тръба е запресована към стъклената като въздуха между тях е изтеглен и достига ниво по-малко 5/10-3Pa. Вакуумът е идеална изолация и това позволява почти пълното предотвратяване загубите на топлина. В тръбите има гетер, улавящ молекулите кислород които все пак са останали.
    Медната тръба е запълнена с лесно изпаряваща се течност при 25oC. Течността е нетоксична. Когато медната тръба се нагрее до 25o започва изпарението. Изпаренията се придвижват до кондензатора (малко разширение на медната тръба на върха) където се осъществява топло обмена. Там се превръщат в течност и отново се придвижват до долната страна.
    Всяка медна тръба се тества като се нагрява до 250oC. Поради тази причина медните тръби са относително меки. Клиентите трябва да знаят че ако медните тръби са твърди значи не са били тествани.
    Ефективната експлоатация на медната и вакуумната тръба е около 20 години.
Ефектинвост вакуумни тръби ...
Вакуумно тръбни панели
Слънчеви системи за топла вода